GIC.Vladimir Levka Almere Blues

hieronder:  Vladimir op SHOWS e.d.               voor zijn Stamboom + certificaten: klik  >> hier


24 maart 2008: Mundikat Paasshow in Arnhem

Vandaag heeft mijn Vladimir weer een keer meegedaan aan een Paasshow, georganiseerd door Mundikat, één van de kattenverenigingen die FIFE-shows organiseren.

 

 

 

Op deze Paasshow vond -als onderdeel van de grote show- een "Blauwe Special" plaats. Dat betekende dat er een aparte keuring was voor Britse korthaar, Korat, Chartreux en Blauwe Russen. Zo op het oog allemaal katten met een blauwe kleur ;-) maar heel verschillend.

Het was eigenlijk een vreselijke dag om zo vroeg met de katten op stap te gaan: het sneeuwde alsof het een witte Kerst was! Maar de bezoekers lieten het zeker niet afweten want er was deze hele 2e Paasdag behoorlijk veel belangstelling

Er kwamen zelfs mensen van ver om te kijken naar de toekomstige papa van 'hun'  kittens (die nog geboren moeten worden). Ook bevriende fokkers kwamen een kijkje nemen bij zóveel Blauwe Russen tegelijk op deze Show. Heel leuk en gezellig allemaal!

 

 

 

 Omdat hij al de GIC.kampioenstitel heeft, deed Vladimir nu mee voor de titel Europees Kampioen (CACE).  Keurmeester was Ad de Bruijn (Ned) die de volwassen Blauwe Russen keurde. Keurmeester Ad de Bruijn vond Vladimir een bijzonder mooie kater, alles was 'excellent' maar hij had één opmerking: 'er moet wat méér vlees op zijn botten komen".  Ja, inderdaad...maar als dekkater valt het allemaal niet mee als de hormonen zo door je lijf gieren als dat momenteel bij dit mannetje het geval is.... maar GIC.Vladimir Levka heeft zijn punt weer behaald.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De andere aanwezige katers, of castraten, zagen er allemaal veel zwaarder uit, qua lijf en ook met bredere en zwaardere pootjes. Veel Engelse typen deze keer, die ook anders van bouw zijn dan de lichtere, kleinere en korter op de poten staande 'Amerikanen'. Dat is te zien bij de link Shows (anderen  (binnenkort, nu staan er paar korte filmpjes op)

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto's waar ikzelf met Vladimir op sta, zijn gemaakt door Linda Beumer: met dank!

 

 

 

 

 

En natuurlijk heb ik (zoals je hieronder kunt zien) ook zelf veel foto's gemaakt.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel kijken en soms alvast wat kopen voor de nieuwe kittens.....zo'n lekker zacht mandje bijvoorbeeld.....

 


Voor SHOW ALMERE 11 november 2007


september 2007


26, 27 en 28 mei 2007: Nationale Huisdierenshow met Pinksteren in de Rai in A'dam

Vladimir doet mee aan de rassenpresentaties door Martin Gaus 

voor andere Showfoto's klik hier >

De Nationale Huisdierendagen is een nieuw evenement voor liefhebbers van huisdieren. Tijdens het Pinksterweekend van 26, 27 en 28 mei 2007 vindt deze manifestatie voor het eerst plaats in de Amsterdam RAI.

 

Bezoekers krijgen de meest aktuele informatie over de voeding en verzorging van huisdieren. Er zijn paviljoens gewijd aan verschillende diersoorten waaronder honden, katten, vogels, vissen, knaagdieren, reptielen en amfibieën, paarden en pony’s.  

 

Er zijn dagelijks circa 50 raskatten aanwezig, topkatten aangesloten bij Felikat.

 

 

 

GIC.Vladimir Levka Almere Blues is ook aanwezig!

 

 

 

 

Martin Gaus gaf er presentaties van de verschillende Felikat-raskatten  

en demonstraties met hulp- en blindengeleidehonden. Ook konden mensen hem vragen stellen over problemen die ze hadden met hun hond of kat.

 

 

 

 

Hier geeft hij informatie over Cattery Almere Blues' Blauwe Rus Vladimir 

(die rustig als een beeldje op de zuil bleef zitten!)

 

 

 

 

Martin Gaus vertelde over het ontstaan van de Blauwe Rus, over de slanke bouw en het hoog op de poten staan van dit ras, 

de zachtheid van de dubbele vacht met 'tipping' en de prachtig felgroene amandelvormige ogen. en de prachtige lange taps-toelopende staart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna maakte hij nog een rondje met Vladimir op zijn schouder(die vond alles goed) 

zodat iedereen op de tribunes hem van dichtbij kon bewonderen.

 

 

 

 

Maar thuisgekomen op de eerste dag, wilde Vladimir het nog hoger opzoeken.....

(zie onderstaande foto's )

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 27 mei 2007 (de 2e dag) waren er 2 x rassenpresentaties met Martin Gaus, hierbij weer wat foto's. Heel leuk was dat er ook 'personeel' langskwam van de kittens van Vladimir....even naar papa kijken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan ineens in de grote hal zo'n snerpend geluid....dáár houdt Vladimir niet van! 

Maar hij blijft toch rustig op zijn zuil zitten tot-ie aan de beurt is.

 

Ja ja, alweer een rassen-presentatie door Martin Gaus

Toeschouwers waren verbaasd dat Vladimir zo keurig op zijn zuil bleef, zonder dat 'het personeel' hem moest vasthouden....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En na de verschillende rassenpresentaties iedere dag....kon men diezelfde Martin Gaus -op een ander podium(pje)-  weer vragen stellen over problemen van honden en katten.....

 

Als dank kreeg Martin Gaus een fles  GIC.Vladimir Levka Almere Blues wijn met zijn eigen etiket (waar hij heel verguld mee was)

 

 

 

 

 

 

 

Er was alle dagen, de hele dag door, heel veel aandacht voor Vladimir.

 

 

 

 

 

 


N.a.v. de Huisdierenshow en het wijn-etiket (scroll even stukje naar boven naar Gaus)

14 april 2007.....zomerse temperaturen.....25 graden! en méér....

GIC. Vladimir Levka  lekker in de tuin 

 


28 en 29 oktober 2006 Wereldshow in Maastricht

 

 

Hieronder foto's van Vladimir op de 2-daagse World Winner Kattenshow 2006 in Maastricht. Nee, hij is géén wereldkampioen geworden (de eerste keer dat-ie niet gewonnen heeft) maar hij kreeg wel een certificaat met 'Uitmuntend'. Er deden in totaal zo'n 1400 katten mee, waarvan bijna 40 Blauwe Russen.

 

Een paar vage 'bewogen' foto's (sorry) van de zéér lange rijen in de zéér vroege ochtend van de eerste dag.... maar het was een drukte van belang bij het MECC omdat er zo'n 1400 katten zouden meedoen aan deze Wereldshow 2006!

Daarna de kooien 'inrichten', de show-kat een lekker plekje geven en wachten op de officiele opening van de 17e World Winner Kattenshow 2006

 

 

De stewards krijgen hun laatste instrukties en de officiele opening kan beginnen.....

 

 

Het voorstellen van de 23 keurmeesters uit allerlei verschillende landen, behalve gastland Nederland....

 

 

...en een fraaie openingsact.....

 

 

 

Daarna begonnen de keuringen......de hele dag......de spanning is op de gezichten af te lezen......

Hier is Vladimir bij de keurmeester, de Italiaan Luigi Comorio

 

 

 

 

 

 

Daarna weer naar zijn kooi, erin of erop......Onderweg daarheen kwamen we de bekende Flevolandse Martin Gaus tegen, die op deze Wereldshow Rassen-presentaties hield en ook behendigheids-spelletjes voor katten.

Hij is wekelijks op woensdag ook te horen op Omroep Flevoland, in een soort vragenuurtje, waar mensen vragen kunnen stellen over hun huisdieren. Omdat ik deze woensdag niets hoorde over 'de Wereldshow in Maastricht', heb ik ook maar eens gebeld. Martin Gaus gaf nog wat aanvullende informatie die ik hier meteen weergeef. 

"De allereerste kattenshow was al in 1472, de tweede pas in 1875 en die was in Londen met 190 katten.

 En weet je hoeveel bezoekers daar op afkwamen? 19.500 bezoekers! Dat hou je bijna niet voor mogelijk......Maar toen waren de Perzen populair. Die katten werden  meegebracht uit Turkije en het Midden-Oosten door zeevaarders en werden als gift aangeboden aan Vorstenhuizen. 

Later werd de Britse korthaar populair. Bij opgravingen werden katten gevonden, in huis, dus met recht een 'huiskat'. Door de Romeinen werden die katten naar Engeland gebracht en dat waren de Britse korthaar, met die mooie dikke kop, die hele dikke vacht en het zachte karakter. De meer elegante uitvoering daarvan, met een klein, fijn koppie en schuine felgroen ogen op hoge slanke poten is de Blauwe Rus!"

Vladimir werd even flink door Martin Gaus geknuffeld!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En toen weer terug naar zijn kooi (no.953) en af en toe even eruit, bovenop de kooi. Vooral leuk voor de -vooral op zondag-  ongelooflijk veel bezoekers, waarvan sommigen helemaal idolaat waren van Vladimir...... 

 

 

 

 

Kinderen vonden Vladimir aandoenlijk en lief en  sommige mensen hadden een foto bij zich van hun eigen Blauwe Rus....(zoals deze mevrouw)

 

 

 

 

De fokkers van Cattery Sjoeskavetsj (familie Henny de Vet), een befaamde naam in de fokkerswereld, kwamen ook langs (in het blauw links en in het midden op de foto).

 

De vader van GIC.Vladimir Levka Almere Blues is namelijk GIC.Sharotka Ataman Vaschka, een Engelse dekkater van Cattery Sjoeskavetsj

 

Tot zover Vladimir op de Wereldshow 2006!

 

 

GIC.Vladimir Levka Almere Blues behaalde UITMUNTEND 3 (klik hier voor zijn keurrapport  staat onderaan)  

(Vladimir is het échte Engelse type Blauwe Rus )  

 

De Duitse kater GIC. Divo Nebuschko von Ramenka behaalde  UITMUNTEND (Divo is half Engels/ half Amerikaans type

De Poolse GIC.Zaniematsu Nadyhoziny Chudesni haalde zijn CACE-punt  (hij is van het Amerikaanse type)

 

 

Voor sfeerfoto's en foto's van andere katten en exposanten: kijk bij SHOWS (anderen)

 

 


2006 Vladimir in het zonnetje

 

 

 

 

 

 


 

9-4-2006 LUX-CAT-CLUB Show in Luxemburg

voor alle andere foto's >>

 Niet eens een hele grote show in Luxemburg, zo'n 250 katten, voor een Show die nu nog maar één keer per jaar wordt gehouden. 

De foto's komen nog.....maar hier alvast de resultaten van Vladimir. Hij heeft zijn laatste punt CAGCIB gehaald, waardoor hij zich nu GIC mag noemen, ofwel Great International Champion. Bovendien vond keurmeester madame S. Paquin (uit Frankrijk) hem de mooiste van alle 10 aanwezige Blauwe Russen, waarvoor hij de BIV (Best In Varieteit) ontving (in dit geval dus eigenlijk de MV (Meilleur de Varieté)

 

de keurmeester Mme S. Paquin (F)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mme S. Paquin (uit Frankrijk) was de keurmeester voor de Blauwe Russen.

 

 

De concurrentie was groot (vooral vanuit Duitsland) en héél spannend........maar Vladimir moest gelijk apart in een kooi voor een vergelijking  (oa met zijn grootste (Duitse) rivaal) en haalde vervolgens zijn laatste punt voor zijn GIC-kampioenstitel  

Hij mag zich nu noemen GIC.Vladimir Levka Almere Blues

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de tweede keer apart gezet voor de BIV-onderscheiding: ook die ging naar Vladimir

Hij werd de mooiste bevonden van alle aanwezige Blauwe Russen. Een lint plus een Cup!

 

 

 

 

 

Ook zei de keurmeester dat hij genomineerd zou worden, dat-ie straks weer het podium op moest.....maar helaas ging dat de mist in. De stewards zeiden dat Vladimir opgehaald zou worden maar dat gebeurde niet....toen ik met hem naar het podium liep tijdens de Kortharigen-keuring, zei men dat het een ander nummer was (maar de keurmeester had het mij duidelijk gezegd). Toen die keuring afgelopen was, zonder Vladimir op het podium dus, werd ineens mijn naam omgeroepen, en moest ik naar het podium voor 'mijn'  prijs....(heel gek omdat Vladimir daar dus niet geshowed werd) en een Duitse vrouw nam zijn cup in ontvangst!!! Ik zei nog tegen haar: 'ze roepen mijn naam om'! Maar zij antwoordde: 'das habe ich nicht gehort!' en nam de beker in ontvangst, heel vreemd. Achteraf zei een deelnemende Luxemburger dat 'iemand' waarschijnlijk de nummers had verwisseld, of niet goed gelezen, want de 6 en de 8 zou je door elkaar kunnen halen....en de kooien zaten ook nog naast elkaar... 

Een beetje 'katerig gevoel'  hield ik hieraan over. Maar voor de rest tevreden

 

 

 

Tóch maar even getrakteerd op de overwinning van Vladimir >

 

 

 

Met dank aan Linda  voor de foto's van mij met Vladimir bij de keurmeester. Mijn kattenvriendin Ria was helaas ziek maar gelukkig gaat het nu weer beter met haar!

De avond vóór de (eendaagse) Show heb ik samen met Vladimir overnacht bij de broer en schoonzus van Ria, die even buiten Luxemburg wonen. Heel gezellig en Vladimir werd lekker geknuffeld want Jan en Truus zijn allebei echte 'poezenmensen'. Maar ook hondenliefhebbers! Ze hebben in het verleden Whippets gehad, waarmee zij ook regelmatig gingen showen, daar moesten ze dan steeds rondjes mee lopen voor de keurmeesters. Vooral Jan bleek daar goed in. Maar de hele Kattenshow-sfeer was dus niet vreemd voor ze, vergelijkbaar met andere shows, met alle lief en leed.....Op de show kwamen ze de volgende dag ook kijken, die foto's staan bij 'Shows'.

 

 


 

15-1-2006 FELIKAT-SHOW in Haarlem

voor alle andere foto's >

 

Zondag 15 januari was de eerste Show van het nieuwe jaar  voor Vladimir Levka Almere Blues in het Kennemer Sportcenter in Haarlem). Zoals gebruikelijk in Nederland: een grote Show want er waren zo'n 548 katten van allerlei rassen. 

 

< de Show-hal binnen 

en buiten > 

 

 

 

 

 

In totaal waren er 13 keurmeesters - plus nog 2 extra keurmeesters-  voor de Abessijn & Somali-Special. 

Zoals altijd ligt Vladimir (no. 456) weer lief in zijn mandje..... en dan naar de keurmeester Marianne  Kuipers (Ned.)

 

 

Vladimir Levka ging voor -weer-  een punt in de Internationale Kampioensklasse (05) (voor CAGCIB) Hij heeft er al vier (in binnen- en buitenland gehaald) en moet nog twee CAGCIB-punten halen om de titel "GIC" te kunnen dragen: Great International Champion. 

Hij werd zelfs nog apart gezet voor nominatie met een andere Blauwe Rus-kater en mocht daarna apart in een kooi achter de keurmeester omdat zij hem de mooiste vond én lief. Helaas waren er maar 2 'echte' katers bij de Blauwe Russen en dus werd er geen BIV (Best In Varieteit) toegekend. 

 

 

 

 

Om kort te gaan: hij heeft zijn CAGIB-punt weer gehaald! 

Daarna moest Vladimir tegen andere katers, van een geheel ander ras, voordracht voor  'Beste kater'. Ik vind dat zelf altijd een moeilijke beslissing want hoe kun je nu "appels met peren" vergelijken?? Maar goed, de keurmeester heeft ook zijn of haar voorkeur en zo werd de winnaar een grote Britse korthaar, tot verbazing van vele omstanders die Vladimir al zagen winnen.... 

 

 

 

< Blauwe Rus tegen Britse Korthaar >

 

 

 

De keurmeester voor (oa) de Blauwe Russen was Marianne Kuipers uit Nederland, een kritische keurmeester vond iedereen.

 

De foto's van mij met Vladimir zijn gemaakt door Ria van der Keur, de laatste 3 van de voordracht voor 'Beste kater' door Linda Beumer. Met dank!!


2005


28-12-2005   Vladimir  in  de krant

Vandaag staat er een artikel in de lokale Almeerse krant "de Almare" (een uitgave van De Telegraaf) over Vladimir Levka

foto: Friedlander

 

Voor het hele artikel > hier

 

 

 


27-12-2005 Vladimir  in de sneeuw

Voor Vladimir een eerste kennismaking met 'sneeuw'....wat is dat? Pootjes aflikken en uitschudden.....koud.....


29-11-2005 even iets anders: Vladimir als (professioneel) fotomodel

Vandaag mocht Vladimir Levka Almere Blues optreden als fotomodel! Een A'dams reklameburo had hem op Internet gezien en wilde hem nu graag in de studio.  De lampen stonden professioneel opgesteld en er kwam een beroepsfotograaf plus een designer/Art-director aan te pas. Ze hadden echt rekening met hem gehouden (de verwende kater ;- )  en een lekkere vacht neergelegd met daar omheen nog eens allemaal studiolampen, dus lekker warm!

 

 

 

Hoewel Vladimir wél eventjes moest wennen aan deze nieuwe ambiance, was-ie tijdens de sessie weer voorbeeldig. Eerst nog even in zijn rode mandje (van Gourmet) in een gigantische rode fauteuil (zie foto's), daarna heerlijk onder de hete lampen...wat wil je nog meer met dit koude weer?

 Er zijn mij prachtige foto's beloofd, dus die zijn binnenkort te zien!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


20-11-2005 FELIKAT-SHOW in  Nieuwegein

voor alle andere  foto's  > 

 

 

De Felikat-stand met de voorzitter erachter, de heer IJsbrand Gjaltema

 

 

De keumeester voor de Blauwe Russen was Thea Friscovec  

        

 

 

 

 

Na de intensieve beoordeling werd het (prachtige) rapport geschreven, ondertekend met een hartje en "Sweet Big Boy", wat wil Vladimir nog meer?!

 

Ja, hij kreeg zijn 4e CAGIB-punt en ditmaal géén rose lint(!) maar in geel/groen  ;- )

 

 

 

 

 

.

< Geinteresseerde bezoekers....

 

en alweer het einde van een Felikat-Show.......> .

 

 

 

 

NB ik had nogal problemen om mijn foto's van de digitale card af te halen...

.....dus ben heel blij met de foto's die Linda Beumer en Ria van der Keur van mij -mét Vladimir- maakten bij keurmeester Thea Friscovec!

 


En toen in oktober eventjes pauze......ook lekker......helemaal opgerold .....laat mij maar lekker slapen......

 

< Vladimir is nét wakker(gemaakt) en hij lag net zo lekker  samen met Mira Zinuschka

 

 

en nóg maar even in een omarming  >

 

 

 


18-9-2005 FELIKAT-SHOW in Schiedam met Vladimir

voor alle andere  foto's  > 

Zaterdag 18 september in Schiedam

 

Zondag 18 september 2005 was er een Internationale Kampioenschapstentoonstelling van katten georganiseerd door Felikat in de Margriethal in Schiedam. In Duitsland had ik al eerder gehoord dat de SHOWS in Nederland altijd heel erg groot waren. Dat klopte! Waren er in Asslar (D'land) 362 katten, in Schiedam (Ned) waren dat  561 stuks! Dat betekende dat er lange rijen wachtenden waren voor de veterinaire keuring, die om 07.00 uur begint en om 08.00 uur afgelopen moet zijn. Van de Blauwe Russen waren er maar tien (10) poezen, katers en kittens. De concurrentie is er niet minder om want één krijgt er maar het begeerde punt voor een Kampioenstitel.Vladimir Levka haalde weer zijn CAGIB-punt (zijn 3e) voor GIC (Groot International Champion); nu heeft-ie er nog 3 nodig voor die laatste titel. En een prachtig jury-rapport!

 

Keurmeester was Ursula Loose (uit Duitsland), een mij onbekende, maar bij anderen als 'lastige tante' bekend staande keurmeester. Ik was dus voorbereid.. maar tot mijn vreugde vond ze Vladimir Levka (van 1 1/2 jaar oud) op alle punten excellent en dus moest-ie aan het eind de strijd aanbinden met een fraaie Duitse kater van drie jaar oud.

 

 

Gerti van Dijk maakte de foto's van mij met Vladimir

 

 

 

 

 

 

Ursula Loose moest er lang over dubben, vond Vladimir Levka erg mooi maar koos uiteindelijk voor 'de volwassen kater', (Ursus vom Celler-land uit D'l) die zwaarder en gespierder was en met meer ontwikkelde katerwangen (die katerwangen komen pas in de loop van drie jaar). Maar Vladimir kreeg een Ex 1 en heeft zijn CAGIB-punt en was zoals gebruikelijk weer heel erg lief, vond het allemaal wel interessant, keek belangstellend rond en ging na afloop lekker slapen in zijn kooi (bench) of er bovenop.

 

 

 

 

< hier Vladimir op zijn kooi

 

 

of in kooi apart gezet voor BIV door de keurmeester > 

 

 

 

's Middags werden er nog 'Rassen-presentaties' gehouden, door leden van Felikat 

 Zij laten dan diverse katten zien en vertellen welke specifieke eigenschappen de diverse soorten hebben, rustig of aandachtvragend, lang- of korthaar. De Blauwe Russen hebben als enige Kattensoort een dubbele vacht, die aanvoelt als zijde, ze verharen ook nauwelijks. (kijk bij  SHOWS 18 sept.2005)

 

 

 

Daarna weer in de rij (vanwege zoveel (561) katten) om het mooie Jury-rapport op te halen, plus CAGIB-lint (alwéér rose!) en naar huis.

 

 

 

 

 


10 + 11 Sept. 2005 DEKZV-Rassekatzenschau in Asslar-Werdorf, D'land  mit Vladimir

voor alle andere  foto's  > 

Hier eerst over Vladimir Levka, die naar allebei de Show-dagen is geweest in het Duitse Asslar. Hij had inmiddels zijn IC-titel gehaald, dus nu ging hij op voor zijn 'GIC'-titel, waarvoor hij 6 keer zijn CAGIB-punten moet halen op een (buitenland) Show, in 3 verschillende buitenlanden. ("CAGIB" staat voor Certificat d'Aptitude au Grand Champion de Beauté). Als hij die verdiend heeft, mag hij GIC vóór zijn naam voeren ("GIC" staat voor Great International Champion) 

Zaterdag 10 september 2005 in Asslar (D'land)

De SHOW werd gehouden in de Sporthalle aan de Lutherstrasse in Asslar-Werdorf, een klein plaatsje dat bijna niet te vinden is op de kaart. Toch ligt het in de buurt van Frankfurt via een goed bereikbare weg. Via internet had ik een aardig hotelletje geboekt, lekker dichtbij op 1.6 km. van de Show-halle, aan de overkant van de weg......

Achteraf waren we blij dat we in de namiddag aankwamen want na de afslag naar ons hotel, reden we eerst mooi tussen de bergen door, moesten toen rechtsaf en toen plompverloren de berg op!  Een helling van 17%  ;- )  Ik wilde er nog een foto van maken maar véél te steil om te stoppen! Om kort te gaan: een rustig hotelletje en 's avonds pikkedonker, weer 's wat anders! 

 

Vladimir was weer super, geen kik had-ie gegeven onderweg, de lieverd. In het hotel moest-ie wel even wennen, alles onderzoeken, maar uiteindelijk hebben we allemaal goed geslapen na die lange rit (toch). 's Ochtends om 07.00 uur waren we weer aanwezig bij de veterinaire keuring en daarna het gebruikelijke ritueel: kooi ontsmetten, gordijntjes ophangen en de kooi verder 'inrichten'. Vladimir vond het allemaal best en ging lekker verder pitten in zijn mandje.

 

 

Er waren 6 verschillende keurmeesters, voor allebei de dagen (ook slopend voor hun trouwens!). Uit Nederland de heer Shchukin, uit Frankrijk de heer L. Coste en uit Italie de heer L. Comorio, die allemaal (oa) Blauwe Russen keurden. Verder de heren F. Calmes (Zwitserland), L.Selassa (Nederland) en Hornell (Noorwegen) (zie foto)

Op 10 september was de keurmeester voor de Blauwe Russen de heer L. Comorio (Italie).  Daar kreeg Vladimir zijn eerste CAGIB-punt plus een BIV (Best in Varieteit), als beste van de aanwezige Blauwe Russen. Twee mooie certificaten, linten  en een speciale mok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Met dank aan Ria van der Keur voor foto's van mij met Vladi bij keurmeester Comorio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het showen van de Blauwe Russen en het toekennen van de kwalifikaties. Mét een mooi Jury-rapport!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 11 september 2005 Asslar (D'land)

 

Op de tweede dag, 11 september was er een Blauwe Russen-Special. Keurmeester voor de -volwassen- Blauwe Russen was de heer  L. Coste uit Frankrijk(de castraten en de kittens werden door andere keurmeesters gedaan). Vladimir haalde zijn tweede CAGIB-punt!            

 

Diese 2 Photo's: mit Dank an Mike Maushake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Het 'showen'.....

 

 

En alweer een prachtig Jury-rapport en een CAGIB-lint voor Vladimir

 

Met dank aan Ria van der Keur voor de foto's die zij maakte van mij met Vladimir bij keurmeester Coste

 


2 juli 2005 Rassekatzenschau in Bielefeld , D'land mit Vladimir

voor alle andere  foto's   >>SHOWS

Zaterdag 2 juli 2005 in Bielefeld (D'land

 

In Sportpark Palfner in het Duitse Bielefeld-Hillegossen zijn we met CH. Vladimir Levka weer naar een SHOW geweest. Zoals al eerder kon lezen, had hij al zijn Nederlandse kampioenstitel (CAC) en mocht dus CH (Champion) voor zijn naam voeren; nu was hij bezig met zijn internationale titel voor IC (International Champion). Voor zijn laatste kwalifikatie moest-ie naar 'het buitenland' , voorzien van alle benodigde injekties en voorzien van een chip. Dat is inmiddels 26 mei jl gebeurd maar na minimaal een maand mag hij dan pas weer meedoen aan een SHOW. Dat werd dus Bielefeld op 2 juli 2005, een Show (Veranstaltung) georganiseerd door de DEKZV (Deutsche Edelkatzen-Zuchter Verband). Geen super-grote show maar toch met méér dan 300 katten van allerlei rassen. Van de Blauwe Russen waren er 17 aanwezig, best veel want zoveel Blauwe Russen zijn er eigenlijk niet.

Omdat je zoals gebruikelijk al heel vroeg aanwezig moet zijn voor de veterinaire keuring, hadden we een overnachting geboekt in Bielefeld, op zo'n 3,4 km afstand van het Sportpark. Normaal in Nederland is dat van 07.00-08.00 uur, hier een kwartiertje later: vanaf 07.15 uur. Na de (goed)keuring mag je de zaal in en kunnen de kooien ingericht worden met de gebruikelijke gordijntjes, zodat de katten elkaar niet permanent in het vizier hebben en onrustig kunnen worden. Bovendien staat het ook leuker en wordt het was aangenamer voor de katten. Verder een mandje, kattenbakje, speeltjes en bakjes met eten en drinken. Vanaf 09.00 uur zijn de bezoekers welkom op de Show, dus moet alles er netjes uitzien!

 

Vladimir Levka had onderweg verschillende mandjes: een van plastic en deze rode, waar hij lekker van het zonnetje kon genieten terwijl wij even wat nuttigden in een Raststatte. Hij vond de hele reis prima, géén probleem, heel rustig, superkater!

 

Op de Show heb ik een lekker hangmandje voor hem gekocht, vond-ie ook geweldig!

 

 

 

 

 

 

Daarna gedurende de dag de keuring door de vijf verschillende keurmeesters, uit verschillende landen, die ieder hun eigen specialiteit hebben in bepaalde rassen. Op deze Show waren dat mevr. A.Kneifel (Duitsland), de heren: H.-G. Scholer (Belgie), Shchukin (de Russische Nederlander), K.Preiss (Oostenrijk) en Selassa (Nederland). Voor de Russen was dat Alexey Shchukin (zie foto's)

 

 

 

 

 

 

 

Vladimir Levka werd grondig bekeken en kreeg een prachtig keuringsrapport én dus het begeerde 'punt' voor CACIB, dat nodig is voor het certificaat van International Champion. Sinds de vorige maand zijn zijn 'katerwangen' zich prima aan het ontwikkelen, net als zijn snorkussentjes, het wordt nu een echte kater! Zijn botstruktuur is prima, hij is sterk en gespierd. Zijn oren staan prima rechtop en zijn ogen zijn exellent, nu al prachtig groen! Als geheel werd-ie ook nog bestempeld als een 'very sweet young guy'. (en dat is-ie ook!)de nu inmiddels International Champion:  IC. Vladimir Levka Almere Blues.

 

 

 

Daarna moest IC Vladimir Levka ook nog apart in een kooi voor de selektie voor de Nominatie B I V (Best In Varieteit) en ook nog B I S (Best In Show). Dat hoeft voor mij niet zo maar Vladimir vond het allemaal best, hij ging rustig liggen in de kooi....in afwachting van......

 

 

 

 

Het heet niet voor niets 'KattenSHOW.....

 

Hier moesten katten van verschillende rassen het tegen elkaar opnemen....voor BIS werd deze roodbruine Somali genomineerd. 

Ik blijf het nog steeds vreemd vinden hoe een keurmeester die totaal verschillende rassen kan vergelijken......

 

 

 

 

Daarna  het showen van de katten voor de nominatie BIV, waarbij de al eerder geselekteerde Blauwe Russen het tegen elkaar moesten opnemen. 

 

Hierbij won na nominatie het Duitse poesje Werra Rosa Glauca 

(17-9-2004 jeugdklasse 7-10 md.)

 

 

< Vladimir Levka haalde zijn CACIB met lint en bovendien een internationale Kampioenstitel IC, die staat voor: International Champion:

IC Vladimir Levka Almere Blues

(6-2-2004 katers -volwassen)

 

keurmeester Alexey Shchukin >

 

 

 

met dank voor de foto's die Ria van der Keur van mij maakte met Vladimir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IC.Vladimir Levka is nu dus International Champion !

 


14+15 mei 2005  PinksterShow in Beverwijk met Vladimir

voor alle foto's (ook van andere Blauwe Russen) klik op    >>SHOWS

Zaterdag 14 mei 2005 in Beverwijk

 

de Keurmeester voor de Blauwe Russenis  de Deense  Lone Lund

 

 

tekeningVladimir: Karl-Heinz Stachowitz

 

CH Vladimir Levka wordt bekeken door de keurmeester >>

 

Het was wel een hele tijd wachten voordat de Blauwe Russen naar de keurmeester mochten maar gelukkig werd het wachten beloond. Keurmeester was de velen (nog) onbekende Deense keurmeester Lone Lund, die er intensief de tijd voor nam.  

 

 

 

CH Vladimir Levka (6-2-2005) kreeg zijn eerste punt voor CACIB,  

als aanloop naar een nieuwe titel als 'International Champion' >

 

 

Zondag 15 mei 2005 in Beverwijk 

(1e Pinksterdag)  is de keurmeester de Zweedse Eiwor Andersson

 

 

 

 

 

 

 

 

Een 'lastige tante'  deze keurmeester, niet alleen voor Vladimir (lees ook mijn verslagje bij de link 'Shows' ). Zo zei ze bijvoorbeeld dat ze Vladimir bijna té elegant vond! Ja, het zijn nu eenmaal elegante katten en Vladimir stond er trots en ontspannen bij, keek nieuwsgierig om zich heen naar wat er allemaal gebeurde. Hoog op de poten, kop fier omhoog....ja inderdaad: elegant. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar gelukkig kreeg CH Vladimir Levka wéér een CACIB punt (zijn tweede)>  

dus  moet-ie  nu naar het buitenland om deze  internationale titel te kunnen afronden/halen. 

Dat houdt in: een Europees Paspoort, anti-rabies inenting en hij moet -helaas-  gechipped worden....

(is inmiddels gebeurd 26-5-2005 en hij gaf geen kik!)

 

Vandaag waren er heel veel Blauwe Russen en de Show werd druk bezocht. Wel weer heel lang wachten tot de 'Russen' aan de beurt waren. 

(met dank aan Patricia die de foto's van mij met Vladimir maakte)

  Voor alle foto's: kijk bij SHOWS (zie link bovenaan)

 

 


april 2005: verrassing uit Duitsland (Uberraschung aus Deutschland!)

In april werd ik ineens verrast door  Karl-Heinz Stachowitz uit Duitsland. Hij had op de Show in Arnhem gevraagd of hij foto's mocht maken van Vladimir.Levka.  Natuurlijk mocht dat want Vladimir vond alles goed, hij poseerde zelfs af en toe (leek het wel!) als-ie boven op zijn kooi zat of lag. Waar ik nu dus mee verrast werd, was een tekening die Karl-Heinz had gemaakt: hij is namelijk tekenaar en schilder van "Katten".  Hierbij het resultaat, waar ik erg blij mee ben. 

Bedankt ook vanaf deze plaats, Karl-Heinz Stachowitz!  Auf Deutsch: herzlichen Dank fur die schone Zeichnung, Karl-Heinz Stachowitz!  http://www.titrans-cattery.com/english/khs.html

 


MUNDICAT- PAASSHOW in  ARNHEM  27 en 28 maart 2005

Deze site gaat over Vladimir Levka Almere Blues  >> voor alle andere foto's klik  hier

Zaterdag 27 maart 2005 in Arnhem

 

Twee hectische dagen (voor de exposanten) want het blijft toch altijd spannend hoe jouw kater, poes, castraat of kitten het er vanaf brengt! Het nadeel van dit weekend was dat nét in de 1e paasnacht de zomertijd inging. Dat betekende dus: één uur eerder op om toch op de vaste tijd van 07.00 uur bij de veterinaire keuring in Arnhem te zijn. En met zo'n 500 katten (per dag) op de Show is dat een hele klus voor de dierenartsen. Na goedkeuring -en een stempel- mogen de katten nar hun kooi, die door de exposanten wordt ingericht met gordijntjes (tegen blazen van de katten tegen elkaar enz.) en een lekker mandje, wat water en eten. De Rijnhal in Arnhem is in ieder geval ruim genoeg voor zo'n 500 katten op de tentoonstelling, plus als extra attractie een 'Kunstplein' , alles in het teken van 'de kat'. Rondom ook allerlei kraampjes met leuke hebbe-dingen, speeltjes voor de katten en natuurlijk allerlei katten- voeding  en klimpalen. 

Hieronder foto's van Vladimir Levka Almere Blues, die het uitstekend heeft gedaan. Hij kreeg op allebei de show-dagen een CAC (excellent 1) met een prachtig keurmeester-rapport. Samen met de CAC1 die hij in Rosmalen haalde, mag-ie zich nu CH (Champion) noemen!

 

 

 

Op 1e Paasdag was de keurmeester Thea Friscovec, die helemaal gek op Vladimir was.

 

Hij kreeg kusjes van haar en in het keurrapport tekende zij een hartje!  Bovendien kreeg hij nog een kadootje: een speciaal paasmandje (zie verderop), waar-ie lekker in kon liggen. Hij moet alleen wat meer vet op zijn heupen krijgen, wat dikker worden. Maar momenteel staat zijn kop niet naar eten maar naar poes....en dat schijnt logisch te zijn. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de kooi of op de kooi: Vladimir Levka is heel erg lief, vindt niets vervelend, is nieuwsgierig wat er allemaal gebeurt....

 

 

 

 

 

 

 

 

< dit is kleine Vladimir Levka van één jaar

en dit is zijn vader GIC Sharotka Ataman Vashka >

 

en hier een gapende Vladimir met zijn moeder Mira Zinuschka Sjoeskavetsj

het was goed druk op de Kattententoonstelling en ook veel belangstelling voor de Blauwe Russen.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buiten -en onverwacht ook binnen- werd eerste Paasdag gedemonstreerd tegen de Katten- show.  Eén man liep met een bord rond met daarop "Katten Vrij" en zijn vriend filmde wat er gebeurde. Ik moest natuurlijk even weten wat hun beweegredenen waren, dus dat heb ik gevraagd. Hij was tegen kattenshows omdat hij vond dat al die katten gewoon 'lekker vrij in de natuur hun gang moesten kunnen gaan". Toen ik opperde dat die vrijheid ook niet alles was, omdat het dan in de kortste keren stikt van de zwerfkatten, die waarschijnlijk niet in de opvang komen, had-ie geen antwoord daarop. Hij bleef roepen: "katten vrij" en werd vervolgens op straat gezet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Er was ook een KattenKunstPlein, met allerlei kraampjes met kunstzinnige dingen met als thema 'Katten'. 

Schilderijen, al dan niet naar foto van je eigen kat, beelden en beeldjes, beschilderde eieren (met katten!), sieraden, enz.

 

 

 

 

's avonds thuis inspekteert Boris het 'Paas'mandje van Vladimir >> 

 

 

 

 

Zondag 28 maart2005  in Arnhem

Op 2e Paasdag was de keurmeester Lili Anciau

Op 2e Paasdag was de keurmeester Lili Anciau, die hem ook al een prachtig keurrapport gaf met de opmerking erbij: "alle onderdelen (zijn ogen, bouw van de kop, zijn kaak, oren, zijn hele constructie, de fraaie vacht en zijn mooie lange staart) zijn 'haute couture' maar dat moet nog even naar elkaar groeien, hij is nog te jong". Dus met 3 van deze kwalificaties (de eerste ontving hij in Rosmalen) mag Vladimir Levka  zich Champion (Kampioen) noemen en CH als titel voeren:

  CH Vladimir Levka Almere Blues

 

 

 

 

 

 

                                                       Op weg naar de keurmeester....en op tafel bij keurmeester Lili Anciau

(met dank voor de foto's die Linda Beumer van mij met Vladimir maakte)

 

Voor al mijn andere foto's klik hier

oor alle uitslagen: kijk op de websites van Mundikat www.mundikat.nl  (de organisator van deze show) 

of Felikat  www.felikat.org  

 


Vladimir Levka in maart 2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een paar fotootjes van die snel-groeiende éénjarige kater Vladimir, lekker in het zonnetje in zijn hangmand......

 

 


SHOW in Rosmalen op 27 februari 2005

Natuurlijk moet ook Vladimir Levka Almere Blues eens kennismaken met de kattenshow-keurmeesters, dus wij op weg naar Rosmalen, waar de Show in het Autotron werd gehouden. Een hele rit van Almere in de vroege ochtend naar Rosmalen: één van de koudste weekends van de hele winter! Om 05.15 uur vertrokken we in alle vroegte, Djamila en ik én niet te vergeten Vladimir! Om 07.00 uur was de veterinaire keuring. Na goedkeuring kregen we een plaats toegewezen en konden we de kooi optuigen met gordijntjes enz. Die gordijntjes  heeft niet te maken met een decadent gebeuren maar om de katten rustig te houden ten opzichte van elkaar.  

 

 

Vladimir gedroeg zich voorbeeldig en smaakte zelfs éven het genoegen om de competitie aan te gaan met een gelauwerde (GIC) Dekkater. Maar helaas voor de kleine Vladimir: zijn 'katerwangen' waren nog niet goed genoeg ontwikkeld (kan ook niet met één jaar!) en dus won de driejarige Dekkater van Linda Beumer, de GIC Flashpraw's Precious Zaphir (GIC staat voor: Great International Champion).  Maar gelukkig ontving Vladimir Levka een deelcertificaat CAC 1 met rozet en linten (zie foto). Als hij nog 2x CAC haalt (bij verschillende keurmeesters) wordt hij Kampioen en krijgt dan de titel CH (Champion). Dus al met al voor de eerste keer: we zijn best trots op Vladimir Levka Almere Blues!

 

De keurmeester was Alexey Shchukin, (ook) een échte Rus (!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Djamila met Vladimir

 

 

Voorlichting door leden van de werkgroep Blauwe Russen


Vladimir is 6 februari 2005 één (1) jaar geworden!

Hij is uitgegroeid van een schuchter, beetje teruggetrokken katertje (hij was de kleinste uit het nest, die het ternauwernood heeft overleefd) tot een lekker eigenwijs maar ontzettend lief en aanhankelijk katertje. Bovendien vind ik hem nog erg mooi ook! Maar het wordt tijd voor wat nieuwe foto's want door een computercrash eind vorig jaar kon ik helemaal niets meer, behalve foto's maken. Dus die ga ik binnenkort op deze website plaatsen!

 

< Kijk hoe lief Mira haar hele poot om Vladimir heen legt! >

 

 

 

 

 

                                        

< Hier moet Vladimir hartgrondig gapen

(naast mama Mira)

 

Maar hij krijgt ook 'neigingen' >