Almere Blues Cattery 2004


 Op deze pagina kun je kennismaken met mijn Blauwe Rus Mira, van kitten tot volwassen poes   

Mira Zinuschka Sjoeskavetsj

Er zijn kittens geboren op 6 februari 2004: kijk bij 'Kittens'! (foto's van zwangere Mira staan onderaan deze pagina....even scrollen dus!

Mira verwacht nu zelf kleine kittens, ze is uitgerekend voor 4 februari 2004-als het zover is, zijn de kittens hier te zien. Kom virtueel op kraamvisite en klik HIER en scroll daar naar beneden!

Mira circa 3 weken oud

 

         Mira is geboren op 23-03-2000 uit een nestje van 3 (2 poesjes en een katertje). Haar vader is de befaamde dekkater GIC Aljoscha Puschkin Gluchoi (Great International Champion) en haar moeder is Nadjezjda Milusa Sjoeskavetsj, zelf dochter van ouders die EC (=European Champion) en IC (International Champion) zijn.

Na 13 weken mocht Mira vertrekken bij de fokker,mevrouw Henny de Vet-Hoogvliet  (Haarlem), waar zij uitermate goed gesocialiseerd was. Zij ging netjes op de bak en vernielde niets! Hier is Mira bij mij thuis, vol verbazing over -en spelend met- kersen.

 

De lievelingsplekjes van Mira: een glazen schaal of een opengeslagen dekbed (foei) maar wel lief, je blijft lachen! Hoewel dit kattenras heel goed kan tegen alleen-zijn, leek het mij voor Mira erg leuk als zij er een speelkameraadje bijkreeg. Dat werd dus Boris die er 13-10-2000 bijkwam (zie link 'Boris' op Homepage). In het begin was Mira wel wat jaloers, ze was nu niet meer de enige kat in huis, maar vervolgens konden ze het wondergoed met elkaar vinden. Op de foto hieronder zitten ze op de computer, Mira vooraan, kleine Boris erachter, (hoewel katertjes al direkt grotere kittens zijn bij 'aflevering'). Ja, sociaal zijn ze zeker, dit kattenras: ze gaan overal gezellig met je mee want ze zijn ook best nieuwsgierig naar wat er allemaal te beleven valt. Desondanks zijn ze vreselijk rustig en lief, je hoort ze amper. Bovendien zijn ze erg        aanhankelijk. Ze kijken wel eerst de 'kat uit de boom' als er visite komt maar ze zijn zo sociaal dat ze niet meteen wegschichten, waardoor je ze meteen niet meer ziet, bijvoorbeeld.

  2 kittens: Mira vooraan, Boris er achter

Een geweldige uitvinding, een krabpaal! je kunt er op spelen, zitten, slapen of kijken. Hier is Mira 4 maanden tot een half jaar.

deze Nieuwjaarskaart 2001 heb ik gemaakt van Mira

 Mira Zinuschka Sjoeskavetsj CAC1

Omdat Mira nu eenmaal een mooie poes is, ontkwam ik er niet aan om ook mee te doen aan een Show. Dat werd de internationale Blauwe Russen Show in IJmuiden op 10-3-2002. Er ging een totaal nieuwe wereld voor mij open: een wereld op zich! Ik wilde het gewoon eens meemaken hoewel Mira aan de 'pil' was(ivm Boris die 'neigingen' kreeg) en Mira daardoor wat te dik was geworden. Duss dat zij in de prijzen zou vallen had ik nooit gedacht! Maar de keurmeester haalde haar er direkt uit, zette haar apart in een kooi. Ik snapte er niet veel van maar de meeste leden van de Werkgroep Blauwe Russen wisten het des te beter. Uiteindelijk blijven er steeds minder katten/poezen in die aparte kooien over. Steeds opnieuw worden ze gekeurd en dan blijft er tenslotte één over in allerlei categorieen. In deze  'Nieuwelingenklasse' worden de 4 beste katten 'geplaatst'. Het hoogste aantal punten dat behaald kan worden is 100 maar dat gebeurt zelden; voor een 'CAC' kwalificatie moeten tenminste 93 punten worden verzameld. Ondanks dat Mira te dik was (door de pil) werd zij toch -door de Engelse keurmeester- als hoogste in deze categorie beoordeeld: als 'de mooiste' met een CAC1-kwalificatie. Ik was apetrots!

januari 2004

Mira en Boris op het ijs en in de sneeuw. Mira durft beter dan Boris!

En toen was MIra (begin dec.2003) op bezoek geweest bij dekkater Sharotka Ataman Vaschka, een prachtige maar ook lieve kater.....het ging allemaal heel goed en na 3 weken kreeg Mira rose tepeltjes, wat betekende dat ze zwanger was! Ze was uitgerekend op 6 februari 2004 en dat was oook precies de datum waarop de kittens werden geboren! 

zwangere Mira op 18-1-2004 lekker op het dekbed....

Mira heeft een sjiek halsbandje gekregen...staat haar goed....

Mira eet goed en de werpdoos staat klaar...

wat 'n snoepie, lief op een fleece-kussentje of beetje moe op de leuning van de bank

of op de computer om te kijken of het wel goed gaat met Almere Blues, heel sociaal die Blauwe Russen!

en dit waren de nieuwste foto's van Mira op zondag 25 januari 2004 het gaat goed met haar, lekker rustig en lief zoals altijd

Home