EEN FOTOVERSLAG VAN DIVERSE SHOWS IN BINNEN- en BUITENLAND ( 2007, '06, '05 )

tekst en foto's greta verduin (tenzij anders aangegeven)

je kunt de muziek ook uit zetten  ;-)                                                                                                                                                       

voor  Vladimir op Shows: klik hier > 


NB voor latere shows (anderen): kijk bij www.Katten-enzo.nl


26, 27 en 28 mei 2007: Nationale Huisdierenshow met Pinksteren in de RAI

 

 

De Nationale Huisdierenshow is een nieuw evenement voor liefhebbers van huisdieren. Tijdens het Pinksterweekend van 26, 27 en 28 mei 2007 vindt deze manifestatie voor het eerst plaats in de Amsterdam RAI. Bezoekers krijgen de meest aktuele informatie over de voeding en verzorging van huisdieren. Er zijn paviljoens gewijd aan verschillende diersoorten waaronder honden, katten, vogels, vissen, knaagdieren, reptielen en amfibien, paarden en ponys.  

 

Ook GIC. Vladimir Levka Almere Blues was aanwezig, alledrie de dagen. Klik daarvoor >

 

 

 

 

Martin Gaus gaf er presentaties van vijftig verschillende Felikat-raskatten  > 

 

 

en demonstraties met hulp- en blindengeleidehonden door Serge, eerst met alleen een stok, daarna met een hulphond....zoeken, aftasten, leren lopen en je laten leiden door de hond, een tribunetrap op....het valt niet mee. Maar er gaat een wereld voor je open als je merkt wat die hulphonden kunnen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook konden mensen Gaus vragen stellen over problemen die ze hadden met hun hond of kat (waar druk gebruik van werd gemaakt)

 

 

In het Royal Canin Theater in de Europahal vond de verkiezing van De leukste hond van Nederland plaats.  Op de laatste dag, maandag 2e Pinksterdag werd de uitslag bekend gemaakt: zie foto's hieronder. Op de zaterdag/zondag daarvr waren er voor-verkiezingen en gingen de baasjes op alle manieren lobby'en met hun honden. (op onderstaande foto's de deelnemster uit Almere met de zwarte Goldendoodle Cliff (hij werd 5e)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meteen maar de uitslag op de laatste dag....in totaal deden er zo'n 1500 honden mee aan de Verkiezing voor Leukste Hond van Nederland

 

 

Bridget Maasland presenteerde de verkiezing en maakte de uitslag bekend.

De 1e Prijs ging naar Stephanie van den Dungen (uit Waalwijk) met haar 'Leukste hond van Nederland' Morris

 

 

 

 

 

 

Veel Pers en natuurlijk prijzen......oa van Royal Canin

 

 

 

 

 

De direkteur van Royal Canin, Dennis Cordes, overhandigde een cheque aan de winnares Stephanie van den Dungen (uit Waalwijk)  met haar hond  'Morris' (foto's)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar ook de 2e en 3e prijswinnende honden (en hun baasjes)voor 'Leukste hond van Nederland' werden in de prijzen gezet.....

 

 

 

2e Prijs: Mirjam Roeleven

 

 

de 3e Prijs: Karin Stegmeijer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een van de drie overgebleven deelneemsters uit Flevoland, Eva Verhaar,  (foto's) die mededen aan de Verkiezing  'Leukste hond van Nederland'  won helaas niet met haar leuke en lieve Goldendoodle  (hulp) hond-in-opleiding Cliff. 

 

Hij blijft maar n jaar bij haar want hij wordt opgeleid tot blindengeleidehond.

 

 

 

Ja, niet iedereen kan winnen.....

z veel honden....

 

 

 

 

 

Hieronder foto's van de Felikat-stand, waar Martin Gaus eerst even poolshoogte kwam nemen voordat hij aan de presentaties begon;  en verder foto's van allerlei andere huisdieren.....

 

 

 

 

 

 

 

 

Langharige katten worden klaargestoomd.......mijn Vladimir rustig in zijn mandje.....

 

 

 

De Nationale Huisdierendagen is een evenement voor het hele gezin. Het stelt zich ten doel het verantwoord en respektvol omgaan met huisdieren te bevorderen. Er waren shows, demonstraties en presentaties met bekende Nederlanders als Bridget Maasland en Martin Gaus. Er stonden leveranciers met de meest uiteenlopende artikelen en de nieuwste trends op huisdierengebied. Maar er waren ook stands van talloze verenigingen, opleidingscentra en stichtingen die zich inzetten voor het welzijn van dieren. In totaal waren er meer dan 150 exposanten. In de Amstelhal was een grote Showpiste ingericht, waar dagelijks wedstrijden, voorstellingen en demonstraties met ponys en paarden te zien waren. Elders konden kinderen tv-opnamen bijwonen van Kids voor Animals, de jeugdafdeling van De Dierenbescherming.  

 

 

 

 

Bezoekers mochten hun hond gratis meenemen

Zij konden de gezondheid van het dier laten testen in een Dierenkliniek. Een stand voor Vermiste Dieren, Stichting AAP, Gedragstherapeuten, enz.

De hond zelf mocht lekker smullen in een hondenrestaurant

 

 

 

 

 

 Katten, vissen en slangen en pony's, paarden. en ezels........

 

 

 

 

 

Ook liefhebbers van andere huisdieren kwamen tijdens De Nationale Huisdierendagen volop aan hun trekken. 

Er waren deskundigen op velerlei gebied, die voorlichting gaven en vragen beantwoordden; onder meer over gezonde voeding, opvoeding, huisvesting, gezondheids- & gedragsproblemen van huisdieren. De bezoekers konden ook gebruik maken van talloze speciale aanbiedingen en gratis proefpakketten.  www.huisdierendagen.nl  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een getrimde witte hond, pony's en grote honden, bodypaint.....

 

 

 

 

 

 

 

Een fascinerende ervaring: een Trimsalon uit Almere-Buiten toont een langharige kat....n! Het is een langharige kat die door een dierenart geheel kaal geschoren is....wat er nu overblijft, ljkt op een kat, zveel haar (alle haar) is eraf gehaald. Dat krijg je als er teveel klitten in zitten want daardoor kunnen die katten soms niet eens meer vooruitkomen, gewoon lopen en leven....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< Hulphonden-presentaties  

 

of een kraam voor info Herplaatsing huisdieren >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Nationale Huisdierendagen 26, 27, 28 mei  Amsterdam RAI  waren dagelijks van 10 - 18 uur te bezoeken.

Het was heel goed bezocht en rg gezellig!! Voor herhaling vatbaar!

 


9 april 2007 Paasshow in Arnhem

Vandaag, op 2e Paasdag,  ben ik eens gewoon gaan KIJKEN op een kattenshow, ZONDER mijn VLADIMIR!! 

Een aparte ervaring maar k leuk want er viel heel wat te zien omdat er behalve de vele geshowde katten ook een 'Kat in de Kunst'-plein met zo'n 15 kunstenaars.  

 

 

En van die kunstenaars was Karl-Heinz Stachowitz, die op de eerste de beste Show die ik met Vladimir deed (2005), mijn kleine mannetje had getekend.

 

 

 

 

De organisatie was in handen van Mundikat en de special was dit keer: de naaktkat en de aankleding was in Paassfeer.

 

Van de Blauwe Russen was de vertegenwoordiging uitermate 'magertjes'....slechts 2 poesjes, waarvan n nog een kitten (uit Nederland) en de ander  een volwassen poes uit Duitsland. Dus gn BIV in dit geval, evenmin als op 1e Paasdag.....

 Hieronder Thijs en Mirella van Cattery Izmailov met Czarina, hun kitten van 8 maanden. Een mooie, vrij donkere,  Blauwe Rus duidelijk van het Engelse type. Czarina werd wel voorgedragen voor Nominatie maar genomineerd werd een Burmees.

 

 

 

En hieronder Duitse Mike met zijn inmiddels overbekende poesje Werra (Vera) (2004) bij de keurmeester en het showen. 

 

 

 

Verder zoals altijd allerlei kraampjes met (nieuw)voer of speeltjes (Royal Canin, ProPlan, Gimpet, enz), een nt nieuwe waterfontein (SpecialCats) en talloze krabpalen met hangmanden in zacht velours of rieten manden. Nieuw was ook Stalfris, een produkt dat met name de kwalijke 'katergeur' zegt weg te nemen (voor de oplettende kijker: met Linda).  En natuurlijk ontbrak ook de 'kattengedragstherapeut' niet op deze Show. Ik vertel mijn verslag verder in foto's......

 

 

Je komt nogal eens wat mensen tegen.....of mensen met katten.....

 

 

 

Kijken - of aktief  -  bij de keuringen.....en beschilderde kids als kattenkoppen .....

 

 

Of kijken bij de kunstenaars....

Schilderijen, tekeningen, beelden en beeldjes van brons en ander materialen, kattenglazen, bekers met katten, en ander spul. Maar ook boekjes over katten, geillustreerd met katten en een haiku-boekje met tekeningen met de kat als onderwerp.

 

 

Linda Beumer, die ook aanwezig was, maar nu zonder katten, was Stalfris aan het promoten maar desondanks heeft zij de volgende bijdrage over de 2e dag van de Paasshow: 

"Jammer dat er maar 2 rusjes waren. Czarina werd teruggeroepen om voorgedragen te worden voor Nominatie, samen met nog een stuk of 7 andere kittens. Czarina was sper nerveus ze vond het niet leuk. Gelukkig ging Thijs heel goed met haar om, hij liet haar heel fijn tegen zich aan zitten en hield haar op een goede en ontspannen manier vast. Het kitten dat genomineerd werd, was een Burmees".

De keurmeester van de 2e dag was Alva Udin. "Bij Alva weet je nooit wat je aan haar hebt. De ene keer valt ze op Amerikaans en de andere keer lijkt haar voorkeur geheel anders. Zoals ik wijs kon worden uit de waardering van de keurmeester over Czarina, vond ze haar op alle punten perfekt.  Het ene punt dat ze noemde waarom ze haar niet nomineerde was omdat haar hoofdje nog niet geheel 'uitgezwaard' was. Tja wat wil je? Je hebt een kitten van 8 maanden voor je".

 

De keurmeester dag 1 was afkomstig uit Engeland : Penny Bydlinski. "Het zal geen verrassing zijn dat zij op het Engelse type valt. De eerste paasdag waren er ook maar 2 Rusjes, heel jammer. Ook al geen BIV. Ook Wera (D'land) was er weer en nog een kitten 3/6 maanden -dat als ze de volgende dag aanwezig was-  in de 6/10 maanden gezeten zou hebben". 

Verder had ze veel bekenden gezien: Greta Verduin, Klaas en Liesbeth, een jonge dame die 2 Djagilevs dames van Saakje heeft en met beide een dekje had gehaald bij Tineke bij Zarin Lilleman, van beide poezen heeft ze een kitten uit het nestje aangehouden, waarvan 1 kater niet gekastreerd is. Daarbij nog een fokker gesproken : Esther, zij heeft ook een Djagilevs poesje van Saakje, ik heb Maartje gesproken en Gerda en Ronald zijn ook op bezoek geweest. En natuurlijk deexposanten Thijs en Mirella, en Mike & Steph". 

 

Dit was een bijdrage van Linda Beumer 

< ook deze foto's van Bas in de Mundikat info-stand >

 

Bas laat weten dat hij zich kostelijk heeft vermaakt op de Paasshow. Er was veel aandacht voor de Chartreux en hij kreeg ook veel mensen aan de info-stand die belangstelling hadden voor de Blauwe Rus.

 

Ook Maartje Schoenmaker was op de Show, maar alleen op 1e Paasdag, en zij heeft de volgende bijdrage: 

"Ik moet wel zeggen dat het op dag 1 een beetje rumoerige show was, er werd erg veel omgeroepen (mensen die maar niet naar de keurruimte kwamen). Daarnaast was het carr van de Rusjes het verst bij de keurmeesters vandaan, de hal erg groot en vrij druk, maar ik moet eerlijk bekennen dat Yin de vorige keer makkelijker was dan nu. Tijdens de prenom was ze wat nerveus maar in de kooi was ze echter prima. Vera (D'land) was trouwens super te showen, zei geen boe of bah en heeft de hele show opgerold liggen slapen".  

 

Mevrouw Bydlinski schijnt wel een  Fife keurmeester van het eerste uur te zijn toch? Ze zal verder relatief weinig echt Engelse katten op de tafel hebben. Yin is dat natuurlijk ook niet! 

 

foto Yin: Linda Beumer

Wat keurmeester Buydlinski vooral duidelijk zei is dat ze zo blij was een poesje met formaat te zien, omdat Rusjes tegenwoordig zo klein worden (let wel; zelf vind ik Yin dus wel klein), dat het zo moeilijk was om elegant te fokken zonder oosters te worden, dat ze weinig goed geprononceerde snorkussens meer zag en dat ze vond dat die zich bij mijn poesje al erg vroeg ontwikkelden en dat ik erg blij moest zijn met Yins oorstand en vorm. 

Van Werra vond ze wel dat "the ears suit the cat". Ze vond Yin gewoon in alles langer en eleganter en groter, zei ook dat het moeilijk vergelijken was. Het was heel erg leuk hoe de keurmeester de eigenaren van Vera en mij betrok in beide keuringen, daar kun je nu altijd iets van leren! "

Aldus de bijdrage van Maartje.

 


 

28 en 29 oktober 2006 Wereldshow 2006 in Maastricht

 

 

Wereldshow 2006 in teken van Halloween

 

 

 

 

 

Bij MECC, een supergrote hal met alle ruimte voor de 1400 katten op deze 17e FiFe World Winner Cat Show 2006

Vr de opening werden de stewards nog extra geinstrueerd, die daarna trots met de vlaggen van alle deelnemende landen de aftrap gaven tot deze show.

 

 

 

 

Let vooral op de Halloween-steward....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de stewards werden de internationale keurmeesters n voor n voorgesteld (door Gerda Tjeerdsma van Mundikat), er was een prachtige openingsact en daarna konden alle keuringen beginnen!

 

 

Er viel maar (evtl) 1 punt te behalen dit hele weekend. De 1e dag waren de individuele keuringen en de nominaties. De 2e dag gingen alle genomineerden tegen elkaar, ook de hele dag op het grote podium. Er was van alles omheen georganiseerd zoals Ras-presentaties en Katten- behendigheids-concours, waarbij de bekende Martin Gaus natuurlijk k aanwezig was. Hij reikte ook de Royal Canin Award uit aan het eind. Voor de kids waren er aktiviteiten als geschminkt worden, knutselen en schilderen. Omdat ikzelf ook een van de exposanten was (zie Vladimir), heb ik niet overal foto's van.....dus ook niet van de Halloween-keuring van uitsluitend zwarte katten...maar hopelijk geven deze foto's de juiste sfeer weer......dus verder gn tekst! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met vlaggen en allerlei andere attributen laten de Spanjaarden, de Denen en de Finnen (aan de overkant van het podium) terdege van zich horen!

 

 

Eigenlijk alle landen, zoals hier de Zweden, zijn versierd en juichen met z'n allen....alleen Nederland niet (zie linker foto) terwijl ons land juist met voetballen zo'n geweldige naam heeft op dit gebied....

 

 

De feestelijke 'stemming' voor BIS enz. op het grote podium

 

 

Maar door al dat gejuich van andere landen, verscheen er tch ineens oranje bij Nederland!

 

 

Duitse en Spaanse fans.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit was 't, een impressie van de Wereldshow 2006

This is the end, an impression from the World Winner Show 2006

Dies war's, einen Imprezzion vom Weltschau 2006

 

 

 

Voor Vladimir op de Wereldshow 2006

 


9-4-2006 Foto's van de LUX-CAT-SHOW in Luxemburg

In Luxemburg houdt men sinds dit jaar nog maar n keer per jaar een Kattenshow, en dat was op deze dag. Je zou dus verwachten dat dit een gigantisch grote Show zou zijn maar er waren 'maar' zo'n 250 katten aanwezig. Van de Blauwe Russen hadden er elf ingeschreven maar er kwamen er tien in totaal. Katers, poezen en kittens en allemaal hadden ze een concurrent. Er waren 6 keurmeesters, waarvan Mme. S. Paquin (Frankrijk) de Blauwe Russen keurde.

Allereerst moesten de kooien 'aangekleed' worden (na de veterinaire keuring)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< Animal Search, een speciaal opgezette Luxemburgse organisatie om weggelopen of vermiste huisdieren terug te vinden. Zij werken nauw samen met Dierenasiels, dierenartsen enz, ook in de buurlanden. Opzet van Animal Search is dat leden een foto met verdere gegevens inleveren; als er dan een dier vermist wordt, kan er supersnel aktie ondernomen worden via e-mail, telefoon e.d. Ook verlenen ze diensten zoals een huisdier naar de dierenarts brengen, als de eigenaar daar niet toe in staat is of doorverwijzen naar hondenscholen, verenigingen en organseren diverse aktiviteiten, bijvoorbeeld een nachtelijke wandeling van zo'n 2 a 3 uur,met hond & baasje, met onderweg speels amusement  www.animal-search.nl 

 

 

 

de keurmeesters zitten klaar 

 

 

 

 

 

het keuren kan beginnen .......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

de laatste keuringen voor BIS enz.

 

Vanuit Almere was het 420 km. rijden, heen prima te doen in zo'n kleine 5 uur inklusief pauze onderweg maar terug was rampzalig: 7 uur met meer dan 100 kilometer in de file. Zowel in Belgie tussen Bastogne en Luik als in Nederland bij Eindhoven (PSV had gespeeld en gewonnen, n werken aan de weg met omleidingen over binnenweggetjes).  De Show was om 18.30 uur afgelopen.....om precies 01.30 uur stond ik weer voor mijn huis......

 


 

15-1-2006 Foto's van de FELIKAT-SHOW in Haarlem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maggie, Chantal, Ria, Greta (foto: Linda Beumer)

Met dank aan Ria van der Keur voor de foto's die zij maakte van mij met Vladimir

 


2005


Foto's van de Felikat-Show in Nieuwegein op 20 november 2005

 

ik had wat problemen met de foto's....maar alsnog op deze SHOW-pagina wat sfeerfoto's van deze dag 

voor  Vladimir: klik op de knop >

 

< FELIKAT met een stand en voorzitter IJsbrand Gjaltema     

de Heidehal in Nieuwegein 's ochtends vroeg 

 

daarna opdraven bij de diverse keurmeesters, 14 in totaal! Voor de Blauwe Russen was dat Thea Friscovec

 

en het showen oa voor BIV (Linda Beumer) en mooie katers tegen ander-ras-katers, mooie poezen tegen ander-ras-poezen.....

 

< en CAC + BIV (Best In Varieteit) voor het blauwe Russen poesje Chlenki van Linda                 en voor het blauwe Russenpoesje Jitka CACIB van Maggie Peters 

 

voor Vladimir CAGIB                         maar een rode Somali won het van de Blauwe Russen....

 

en ng meer showen......

 

 

Een punt van kritiek: sommige exposanten gingen er wel hl snel vandoor! Ze werden k niet tegengehouden bij de deur......dat hoort nietzo, is ook niet netjes ten opzichte van de andere katten-exposanten die nog aan de keuringen deelnemen.

 


Een FOTO-verslag van de FELIKAT-KATTENSHOW in Schiedam op 18 september 2005

Hieronder alle foto's die ik heb gemaakt op 18 september 2005 tijdens de Internationale Kampioenstentoonstelling van Katten in Schiedam (Margriethal) Voor Vladimir klik  op de knop!

 

Het was weer (zoals gebruikelijk) vroeg aantreden voor de Internationale Kattenshow in Schiedam op zondag 18 september 2005. In het buitenland vond men al dat Nederland hele grote Shows houdt, groter dan daar en inderdaad: er waren zo'n 561 katten present in alle categorieen! Bovendien waren er 12 keurmeesters aanwezig en twee leerling-keurmeesters. Zij kwamen uit Zweden, Finland, Duitsland, Noorwegen en Nederland.  

Voor de Blauwe Russen was de keurmeester de Duitse Ursula Loose

 

 

 

 

 

 

 

Jitka 383                                                 IC.Vladimir 382

 

 

 

 

 

 

 

 

Ursus 383                                                Yuliya 385                                                              Dochka388                                                               Jitka 383

 

De Russen waren pas hl laat aan de beurt, begin van de middag en liep helaas parallel met de Blauwe Russen-presentatie (overigens werden er van meerdere rassen presentaties gehouden, zodat ook bezoekers meer te weten konden komen over het karakter en de specifieke eigenschappen van een bepaald soort kat)

 

 

Een kraampje met informatie door Klaas en Liesbeth Burgler, waarvan de laatste ook de presentatie hield op het Podium. zie foto's  hieronder. NB Liesbeth houdt zich ook bezig met allerlei aktiviteiten wat betreft de Blauwe Russsen, zoals o.a. Dekkater-bemiddeling en herplaatsingen van Russen. Zij werd onder andere bijgestaan door Patricia van Hardeveld (van de bekende Sjoeskavetsj-katten, gefokt door haar moeder Henny de Vet en haarzelf) Patricia doet de Kittenbemiddeling voor de Blauwe Russen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De organisatie van deze Rassenpresentatie was in handen van een aantal vrijwilligers (onder auspicien van de tentoonstellingscommissie van Felikat). Monique van Stuijvenberg, lid TC en bestuurslid rasclub Maine Coon; Chris Bronsteijn, bestuurslid rasclub Brits Korthaar; Ab Smid bestuurslid rasclub Perzisch Langhaar. En natuurlijk Liesbeth Burgler die de presentatie verzorgde voor de rasclub Blauwe Russen (en tevens de Werkgroep Blauwe Russen).

De presentatie werd zeer gewaardeerd, getuige het applaus van de belangstellenden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yuliya kreeg een Nominatie en de laatste benodigde CAC (Patricia uit haar dak!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duitse Gunther is blij met zijn BIV voor zijn kater  CH.Ursus vom Cellar Land

 

     IC.Vladimir Levka haalde zijn 3e CAGIB-punt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Herzlich willkommen  beim Bildbericht vom  Internationale Rassekatzenschau in ASSLAR-Werdorf, D'land  10 + 11 sept. 2005 

Hier alle foto's die ik heb gemaakt op de 2-daagse SHOW in Asslar van allerlei katten enz. Voor Vladimir klik  op de knop!

 

Es gab wieder einen Internationale Rassekatzenschau in Asslar-Werdorf (D'land) in der Sporthalle an der Lutherstrasse, organisiert vom DEKZV. Dieser Organisation existiert dieses Jahr 30 Jahre un deshalb wurde das gefeiert. Schaue die Bilder an! Am ersten Tag Torte und am zweiten Tag Champagne.

 

 

 

 

 

 

Er was weer een RaskattenShow in Asslar-Werdorf (D'land) in de Sporthal aan de Lutherstrasse, georganiseerd door de DEKZV. Deze 'Deutsche Edel Katzen Zuchter Verein' bestaat dit jaar 30 jaar en dat ging niet ongemerkt voorbij! De 1e dag was er een supergrote taart, waarvan iedereen een stuk kreeg....en ng was er taart over!  

 

10 september 2005: de eerste SHOWDAG in Asslar met een Noorse Boskat Special

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De taart was aan het eind van de SHOW   ;- )   

 

Er waren 6 verschillende keurmeesters: de heer A. Shchukin uit Nederland, de heer L. Coste uit Frankrijk, de heer L. Comorio uit Italie, de heer F. Calmes uit Zwitserland, De heer L. Selassa uit Nederland en de heer H. Hornell uit Noorwegen. De 1e dag (10 sept. 2005) was er een Noorse Boskatten Special 

 

 

Jurylid voor de Blauwe Russen was vandaag Comorio (Italie)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van puur enthousiasme zakte Jury-lid Costa door zijn stoel.....hij ging rustig door....

 

 

 

 

de twee Nederlandse keurmeesters Selasse en Shchukin (ook aan het gebak)

 


11-9-2005: de 2e SHOWDAG in Asslar met een Blauwe Russen Special.

Voor Vladimir klik  hier

En de 2e dag was er champagne en - hl attent- die drankjes nuttigen begon al 's middags omdat de organisatie had bedacht dat velen na de Show direkt wilden afreizen naar de diverse 'buitenlanden' en dn dus geen alcohol zouden drinken. Later kwamen er ook nog versgebakken taarten bij!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mdat deze pagina vooral over Blauwe Russen gaat, noem ik de keurmeesters van de Blauwe Russen:  Costa en Comorio voor de volwassen katers en poezen, Shchukin deed de Blauwe Russen-kittens en de  castraten. Vladimir Levka kreeg als keurmeester Costa: klik op Vladimir

Hieronder laat ik andere katten zien, ook andere soorten dan Blauwe Russen, tijdens het showen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

achter de schermen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Duitse kater EC. Nebuschko Raschid v. Fundament kreeg BOS (Best Opposite Sex)

(familie van IC.Alisha Laima von Chivaja-Woda> 
(21-1-04)

 

 

 

 

 

Het Duitse poesje Werra Rosa Glauca 

werd gekozen tot beste Blauwe Rus in de Special. 

Ook behaalde zij een CAC-punt (in de Open Klasse), 

een BIV (Best In Varieteit), een BIS (Best In Show) 

en BOB2 (Best Of the Best2)

De Jury en stewards werden bedankt

 

 

 

Een goed georganiseerde Show, binnen en buiten!

 


 

Welkom bij het foto-verslag van n dag van de Internationale RaskattenShow in Bielefeld-Hillegossen (D'land) op 2-7-2005

Voor Vladimir klik  hier

 

Welcome to the report of one  Show-day in Bielefeld (Germany)

 

Herzlich willkommen  beim Bildbericht vom Show in Bielefeld  

 

 

De cups, linten en andere rassen....

 

 

 

 

 

 

 

 

en nu....de Blauwe Russen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pauze......

 

voor BIS en BIV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor IC Vladimir Levka Almere Blues >> HIER

 

 


14+15 mei 2005 MUNDIKAT- Pinstershow in Beverwijk

Voor Vladimir klik  hier

 

Het was wel een hele tijd wachten voordat de Blauwe Russen naar de keurmeester mochten maar gelukkig werd het wachten beloond. Keurmeester was de velen (nog) onbekende Deense keurmeester Lone Lund, die er intensief de tijd voor nam.  

CH Vladimir Levka (6-2-2005) kreeg hier zijn eerste punt voor CACIB, als aanloop naar een nieuwe titel als 'International Champion'.

 

CH Vladimir Levka wordt bekeken door Lone Lund >>

 

Hieronder diverse foto's van de eerste SHOW-dag

 

 

wachten op de keurmeester

Patricia met Yuliya Aljoshenka Sjoeskavetsj

 

 

 

B I V  (=Best in Varieteit) werd het poesje Yuliya van Patricia van Hardeveld van Cattery Sjoeskavetsj (en ook een CAC- punt voor Yuliya Aljoshenka Sjoeskavetsj  (16-1-2004)

  

<< keurmeester Lone Lund bekijkt de katten intensief.

 

 

 

spanning bij publiek als de keurmeesters bezig zijn met Best In Show

 

de 2 keurmeesters voor de Blauwe Russen: Andersson (L) en Lone Lund (R)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diana als steward >> 

 

 

 

 

 

<<David Beumer met Zaniematsu Doschka Chalenki

 

 

 

Dit was de eerste dag van de SHOW in Beverwijk op  zaterdag 14 mei 2005

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Hierna  eerste Pinksterdag, zondag 15 mei 2005

Voor Vladimir klik  hier

 

Weer dezelfde procedure, met een andere keurmeester Andersson, (ook nog onbekend) maar een heel lastige 'tante'. Bijvoorbeeld het poesje Yuliya, dat de dag ervoor nog BIV haalde, kreeg van deze keurmeester slechts een U2 (Uitmuntend 2) en dus gn CAC-punt!  

 

 

 B I V (Best In Varieteit)  werden vandaag bij de kittens: Zaniematsu Dochka Chalenki (3-12-2004) van Linda Beumer

en bij de volwassenen: de poes Zaniematsu Jitka Jerosjka (24-8-2003) van Maggie Peters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

maar daarvoor moest er heel wat geshowed worden!

 

 

 

 

 

 

 

Patricia, Mike, Maggie bj de keurmeester.....

 

 

 

David Beumer bij de keurmeester ......

 

 

B I S (Best In Show) werd vandaag gehaald door het duitse poesje Werra Rosa Glauca (17-9-2004) van Mike Maushake

 

 

Chantal Liefland met GIC Urusa Lyalechka Sjoeskavetsj (21-10-2002)

 

 

 

Mike met Werra Rosa Glauca >

 

Gelukkig kreeg CH Vladimir Levka wr een CACIB punt, dus nu moet-ie naar het buitenland om deze  internationale titel te kunnen afronden/halen. 

Dat houdt in: een Europees Paspoort, anti-rabies inenting en hij moet -helaas-  gechipped worden.... (dat is inmiddels gebeurd op 26-5-2005 en hij gaf geen kik!)

 

Vandaag waren er heel veel Blauwe Russen en de Show werd druk bezocht. Wel weer heel lang wachten tot de 'Russen' aan de beurt waren. 

 


27 en 28 maart 2005   MUNDICAT- PAASSHOW in  ARNHEM 

Voor Vladimir klik  hier

 

About the Eastern-Show in Arnhem (Holland): i' l show you the pictures, so may be you can see yourself....and your cat....

Uber die Ostern- Show in Arnheim (Holland): ich zeige nur  Photos die ich gemacht habe, vielleicht siehst du dichselber....und deine Katze....

Voor alle exposanten twee hectische dagen (de katten vonden het wel best) want het blijft toch altijd spannend hoe jouw kater, poes, castraat of kitten het eraf brengt! De Rijnhal in Arnhem is in ieder geval ruim genoeg voor zo'n 500 katten op de tentoonstelling, plus als extra attractie een 'Kunstplein' , alles in het teken van 'de kat'. Rondom ook allerlei kraampjes met leuke hebbe-dingetjes, speeltjes voor de katten en natuurlijk allerlei kattenvoeding  en klimpalen. 

Voor alle uitslagen: 

kijk op de websites van Mundikat www.mundikat.nl  (de organisator van deze show) 

of

  Felikat  www.felikat.org  

Ik geef alleen een impressie in de vorm van foto's. Misschien herken je jezelf nog wel ergens op!

 

 

Zondag 27 maart 2005

 

 

de super-prijswinnaar -als eerste in Nederland!- Jaro Avatar Sjoeskavetsj: als kater en als castraat: EC en EP

fokker: Henny de Vet, exposant Linda Beumer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Patricia van Hardeveld met Juliya Aljoshenko Sjoeskavetsj

 

 

 

 

 

 

   

 keurmeester Thea Friscovec

 

 

 

Op 1e Paasdag was er ineens een (mini)betoging: hij wilde "Katten Vrij" dwz gewoon hun gang kunnen gaan in de 'vrije natuur' en gn katten in kooien.

Volgens mij hebben die katten (die hier tijdelijk in een kooi zitten) vaak een beter leven dan die zwerfkatten.....je moet je niet voorstellen hoeveel van die zwerfdieren erdoor zouden komen....zonder opvang want de asiels zitten al meer dan vol.

 

 

 

 

 

 

 

Vladimir Levka Almere Blues

 

Patricia met Juliya Aljoshenka Sjoeskavetsj

 

 

 

 

 

 

 

Linda met Jaro, Mike Maushake (D'l) met Werra Rosa Glauca en Linda met Juliya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

de Stewards brengen de katten naar de keurmeesters voor Best in Show; einde 18.30 uur..... (vermoeiend)

 

Maandag 28 maart (2e Paasdag)

Voor Vladimir klik  hier

 

 

 

 

 

 

 

het leven achter de kooien.......na de veterinaire controle het inrichten van de kooien met een lekker mandje, gordijntjes, enz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

keurmeester Lili Anciau

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vladimir Levka Almere Blues

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Werra Rosa Glauca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eind van de dag: Best In Show

Steward >

en keurmeester Lili Anciau >>

 

 

 

 

 

 

 

Mike Maushake (D'l) met trofeeen voor Nathan Rosa Glauca en Werra Rosa Glauca >